Un post de radio pentru toate varstele si pentru toate gusturile care emite 24 de ore din 24 si care difuzeaza muzica de buna calitate pentru suflete adevarate, indiferent de anotimp. Link (Listen) : http://46.108.12.147:8888/listen.pls

 
 

INTERESANT DE CITIT

Fluorul din apa potabila, pasta de dinti ori din alimentele conservate

Adevarul este ca fluorul este o otrava si ca tratarea apei potabile cu fluor este un experiment social inceput acum patruzeci de ani. Unul dintre cei mai cunoscuti experti in fluoruri ne transmite un nou avertisment in legatura cu efectele fluorului asupra sanatatii noastre si asupra copiilor nenascuti. Reporterul nostru a primit doua povesti diferite, una de la medicii dentisti si o alta de la birocratii din Sanatate.

Branza care fura calciul

Branza topita Mixtett este obtinuta prin topirea unor branzeturi cu saruri de topire. Produsul contine: apa, unt, cascaval sau, dupa caz, emmentaler, lapte praf degresat.Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi analizeaza sarurile de topire: “E 452 (polifosfat), E 331 (citrat mono, bi si tri sodic), corector de aciditate E 330 (acid citric), urme de praf de smantana, sare iodata. Acest tip de branza topita contine 55 de grame de grasime la 100 de grame de produs, avand o valoare energetica de 277 kcal/1146kj si o densitate calorica medie spre ridicata”.

SARURI DE TOPIRE. “In cazul unui consum frecvent si in cantitate mare, sarurile de topire interfera cu metabolismul calciului si fosforului din oase impiedicand fixarea calciului. De aceea, parintii ar trebui sa pregateasca cat mai rar sandvisuri destinate copiilor cu acest produs. De asemenea, femeile pre si postmenopauzale, batranii, persoanele cu sau predispuse la osteoporoza vor evita consumul frecvent al acestui tip de branza.” Mai aflam de la profesorul Mencinicopschi ca saruri ale acidului fosforic se gasesc si in alte alimente cum ar fi: bauturi carbogazoase, produse de mezelarie, panificatie etc., care consumate in aceeasi zi pot conduce la depasiri ale dozelor zilnice admise de compusi ai fosforului, cu dezechilibrarea balantei calciu-fosfor si scaderea densitatii osoase (predispune la osteoporoza).

FLUORIZAREA APEI:OTRAVIREA GLOBALA

Imaginati-va ca in apa care curge la robinetul dumneavoastra au fost introduse in mod deliberat substante nocive care v-ar afecta integritatea fizica, actionand chiar si asupra capacitatii de rationare. Desi pare greu de crezut exista probe care atesta ca acest lucru se intampla (cel putin in Marea Britanie si SUA). Conform mai multor cercetatori si oameni de stiinta din domeniul sanatatii publice, adaugarea in apa chiar si a unei cantitati infime de fluor , nu numai ca nu previne aparitia cariilor, dar duce si la imbolnavirea orgasnimului. Mai mult decat atat poate afecta si comportamentul individului.
La finele anului 2003 guvernul britanic a luat o masura care a afectat in mod direct consumul de apa fluorizata. S-a afirmat, in mod public, ca nici un copil mai mic de 5 ani nu va avea probleme cu dantura.
Fluorizarea a inceput oficial prin anii `30, cand un grup de oameni de stiinta au descoperit ca adaugand mici cantitati de fluor intr-un lichid, acest element devenea benefic in lupta contra cariilor. Cu toate ca s-a demonstrat ca fluorul favorizeaza intarirea smaltului dintilor, el poate produce si multe tulburari de sanatate, mult mai grave decat v-ati putea imagina.
Cati dintre noi, stiu de exemplu , ca acest element care se utilizeaza in fluorizarea apei si a pastei de dinti provine din reziduurile rezultate din fabricarea aluminiului ? Cu siguranta, foarte putini…
Este folosit de asemenea si la fabricarea otravurilor pentru sobolani si gandaci.
Tot ce trebuie sa stiti despre efectele negative ale Glutamatului de sodiu
FABRICAT din melasa (care este obtinuta din zahar) prin fermentatie, glutamatul monosodic este sarea de sodiu a acidului glutamic. Mai poate fi intalnit sub denumirile: glutamat de sodiu, monosodium glutamate, natrium glutaminat, E621 (conform regulamentelor europene).
Glutamatul se foloseste cel mai mult in alimentele fabricate artificial si in semipreparate gen supe concentrate, sosuri, condimente, mezeluri, inghetata, budinci, etc. Rolul lui este de a da impresia creierului ca acel aliment este foarte gustos (o pacaleala). Dar asta nu este totul…
Glutamatul este interzis in Australia, insa este tolerat in Statele Unite. Majoritatea persoanelor sunt sensibile la glutamat invocand simptome ca greata, dureri de cap, ameteli, palpitatii, slabiciune si oboseala. Toate acestea sunt cunoscute sub denumirea generica de ”simptomul mancarii chinezesti”.
Glutamatul se intalneste si in alimente naturale. Cele mai mari concentratii de glutamat se gasesc in drojdie, ciuperci, rosii, branzeturi si extracte vegetale. De aceea, unele semipreparate pot contine valori periculos de mari de glutamat fara a fi ”aditivate” cu E 621. Daca un produs alimentar are ca ingrediente ”proteina vegetala hidrolizata” (care contine pana la 30% glutamat), ”proteina din plante hidrolizata”, ”arome naturale”, ”aromatizanti”, sau ”extract Kombu” atunci glutamatul este prezent in acel aliment in cantitati suficient de mari pentru a ne atrage atentia.
Glutamatul monosodic (E 621) este un drog si un neurotransmitator. El este intalnit in mod natural in corpul uman si este responsabil, alaturi de alti nerotransmitatori (ca acidul aspartic), de functionarea corecta a sistemului nervos. De aceea, pentru o functionare corecta a creierului si a organelor interne, este absolut necesar sa existe un nivel echilibrat al concentratiei acestora in corp.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one